VISVOER

Visvoer is er belangrijk voor de vissen. Er zijn vele soorten visvoer verkrijgbaar op de markt en het meeste visvoer voldoet prima. Hieronder geef ik enkele tips.Algemene tips over visvoer:

- Geef liever meerdere keren per dag weinig voer dan één keer veel.
- Geef nooit meer dan de vissen op kunnen in 5 minuten. (tabletten uitgesloten)
- Geef gevarieerd voer. Voornamelijk letten op droogvoer en af en toe levend visvoer / diepvries voer.
- Geef visvoer op basis van je soorten tropische vissen. Speciaal voer voor algeneters en bodemvissen is aan te raden.
- Visvoer van een ‘bekend merk’ heeft de voorkeur, maar hoeft niet perse veel beter te zijn.Verschillende soorten visvoer:
granulaat

Granulaat:

Goed compact visvoer dat snel zinkt. Vertroebelt niet snel. Let op met de hoeveelheid. Je geeft al snel te veel.


Vlokvoer:
vlokvoer

Blijft lang drijven en is goed te zien voor de vissen. Vertroebelt en verspreid zich redelijk snel. Er zijn echter wel soorten vlokvoer die niet of weinig vertroebelen.


Tabletten:
tabletten

Tabletten zijn voornamelijk voor bodemvissen en algeneters. Dit zorgt ervoor dat zij aangepast eten hebben. Veel van het normale vlokvoer en granulaatvoer word al opgegeten door hoger zwemmende vissen. Daarnaast zijn de behoeften qua samenstelling voor algeneters en bodemvissen natuurlijk anders.


Levend visvoer / Diepvries:
tubifex

Voorbeelden hiervan zijn muggenlarven, artemia, tubifex. Het is erg voedzaam voor de vissen en is een belangrijke afwisseling naast het gebruikelijke visvoer. Let wel op, wanneer dit los in zakjes wordt verkocht dien je het water af te gieten en het voer in het netje op te vangen. Het water is namelijk extreem vervuild en levend voer zelf vervuilt het water ook snel. Diepvries voer is makkelijker te bewaren en levend voer is voedzamer. Bedenk dat sommige vissen alleen maar levend/diepvries voer eten!