Reuzendanio

Oorsprong                             : Azië
Lengte                                    : 10 cm
Min.lengte aquarium           : 100 cm
Wetenschappelijke naam  : Danio Aequipinnatus
Familie van de                      : Cyprinidae
Zwemt                                    : Bovenin-midden
Waterstroming                     : zwak-matig

Aquariumtemperatuur:       : 22-24 graden
PH-waarde (zuurgraad)     : 6,5-7
GH-waarde (hardheid)       : 5-8


De Reuzendanio bevindt zich meestal in de bovenste lagen van het aqaurium en is gevoelig voor grote temperatuursschommelingen. Verder hebben ze veel zwemruimte nodig en zijn het drukke visjes. Zorg ook voor een dekruit op je aquarium want het zijn goede springers.

Voedsel en leefruimte

Qua voedsel is de Reuzendanio heel makkelijk; het zijn alleseters. Zorg wel voor afwisseling in hun dieet. Let bij beplanting erop dat er bovenin veel zwemruimte overblijft, dus vooral aan de randen planten. Het beste is om hardere planten te gebruiken.

Kweken

Het kweken gaat meestal vrij eenvoudig. Zorg dat je kweekbak niet kleiner is dan 1 meter en ingericht is met grove kiezel en fijne planten. Zet de kweekbak op een zonnige plaats en voer de Reuzendanio goed zodat ze in goede conditie verkeren. In totaal zullen 300 eitjes worden afgezet na een reeks van paringen die steeds tot ongeveer 50 eitjes opleveren. Na de afzet de ouders verwijderen. De jongen zullen na uitkomen zeer snel groeien. Fijn droogvoer en Artemia-Naupliën kan worden gebruikt om ze op te laten groeien.