Juwel aquariumjuwel aquarium logo

Juwel is het bekendste merk aquarium in Nederland. De aquaria zijn van goede kwaliteit en hebben vaak een mogelijkheid om een bijpassend meubel eronder te plaatsen. Het bedrijf bestaat nu meer dan 40 jaar en hanteert de hoogste kwaliteitseisen op het gebied van aquariums. De kitranden zijn meestal zwart en de lichtkap heeft TL verlichting ingebouwd.

Juwel high-lite: speciaal bij een juwel aquarium

Vroegen hanteerde juwel uitsluitend T8 verlichting boven hun aquaria, maar nu is de high-lite verlichting bijna standaard geworden. De T8 lampen zijn wat groter en de T5 lampen (high-lite) zijn kleiner en hebben een hogere lichtopbrengst. Deze hogere lichtopbrengst kan niet alleen energie besparend werken maar het is ook ontstaan door de vraag naar meer licht.

De aquaria van tegenwoordig hebben vaak planten met hogere eisen. Meer licht, voeding, co2 en bemesting zijn vaak noodzakelijk. Juwel speelt hier op in door de juwel aquariums bijna standaard te voorzien van de juwel high-lite lampen. Alleen de juwel rekord aquarium serie heeft geen high lite.


Juwel aquarium: overzicht van de diverse modellen juwel aquaria

(Alleen de nieuwe aquarium modellen staan hieronder vermeld)juwel rekord aquarium

Rekord

De rekord is op basis van een rechthoekig design. Er zijn 3 versies. Namelijk de rekord 600, 700 en 800. De volumeinhoud van deze aquaria is respectievelijk 63, 70 en 110 liter. Dit aquarium kan gecombineerd worden met diverse kleuren en vormen meubels. Het aquarium wordt vaak geleverd in combinatie met verwarming, verlichting en filter. De rekord serie heeft 1x T8 verlichting.


Riojuwel rio aquarium

De rio is op basis van een rechthoekig design. Er zijn 5 versies. Namelijk de rio 125, 180, 240, 300 en 400.
De volumeinhoud van deze aquaria is respectievelijk 125, 180, 240, 350 en 450 liter. De rio 300 en 400 komen in naam dus niet overeen met de hoeveelheid liters inhoud terwijl de 125,180 en 240 dat wel doen. Het aquarium wordt vaak geleverd in combinatie met verwarming, verlichting en filter. Dit model heeft 2x juwel T5 High-lite verlichting afhankelijk van de maat kan het wattage verschillen. Voor de rio zijn twee houtkleuren en een zwarte kleur mogelijk. Voor het aquariummeubel zijn 3 kleuren mogelijk. Echter is dit wel altijd hetzelfde design. (zie het plaatje van het juwel rio aquarium hiernaast)

Juwel aquarium kopen? Aquariums van jewel en meer. Tot 10% extra korting!


Lidojuwel lido aquarium

Dit opvallende aquarium van juwel is wat hoger en wat smaller in verhouding. Er is maar één model te krijgen. Dat is namelijk de lido 120. De inhoud van dit aquarium is 120 liter. De verlichting is 2x T5 high-lite. Het meubel is in diverse kleuren verkrijgbaar en het aquarium in kleur zwart en in twee houtkleuren. Wel is het design altijd hetzelfde. Namelijk zoals op het plaatje. Erg handig aquarium voor mensen met een beperkte ruimte voor een aquarium of een wens voor een klein, maar toch leuk aquarium. Het model juwel lido wordt vaak geleverd in combinatie met verwarming, verlichting en filter.


Visionjuwel vision aquarium

Het imposante vision aquarium is erg aantrekkelijk van design en heeft een bolle voorruit. Dit zorgt voor de optische illusie waarbij het aquarium groter lijkt. (een soort vergrootglaseffect) Er zijn 3 versies te koop. De juwel vision 180, 260 en 450. De aquaria hebben respectievelijk een inhoud van 180, 260 en 450 liter. Het aquarium is te koop in drie verschillende kleuren. Zwart, lichthout en donkerhout. Dit geldt ook voor het bijpassende meubel. Het design van dit meubel is wel altijd hetzeflde. Bij de vision is de 2x T5 high-lite verlichting standaard. De vision aquariums zijn met recht een van de mooiste aquaria te koop.
In de jewel vision op de foto zit een kant en klare aquarium achterwand. Lees hier meer over een aquarium achterwand.Trigonjewel trigon aquarium

De juwel trigon is een apart aquarium. Het vergt iets meer skills op het gebied van inrichting. Echter wanneer dit goed gebeurd is het een prachtig aquarium die gemaakt is om in een hoek te staan. Het bolle voorruit van dit aquarium zorgt net als bij de vision series voor een vergrootglaseffect. De verlichting is de juwel T5 high-lite. Er zijn twee modellen te koop van de juwel trigon. Namelijk de juwel trigon 190 en 350. De 190 heeft 2x T5 en de 350 heeft 4x T5 (2x groot 2xklein). Respectievelijk is de inhoud van deze aquaria 190 en 350 liter. De juwel trigon is in de kleuren zwart, lichthout, donkerhout te krijgen en wordt vaak geleverd inclusief verwarming, verlichting en filter. Het meubel heeft altijd hetzelfde design en is in verschillende kleuren te krijgen. De Juwel trigon is een prachtig aquarium om in de hoek van een kamer neer te zetten.