Aquariumvissen kopen

Vroeger of later zal je nieuwe aquariumvissen gaan kopen. Maar waar moet je nou op letten en wat moet je zeker wel, en wat moet je zeker niet doen.
Want je kan niet zomaar een dierenwinkel binnenlopen en je visjes willekeurig uitkiezen omdat ze er leuk uitzien.

Kopen van aquariumvissen doe je zo

- Ga bij voorkeur naar een dierenwinkel in de buurt. Je wilt niet uren rijden met visjes in een plastic zakje.aquariumvissen kopen stelling

- Voordat je naar die dierenwinkel gaat verdiep je je in welke soorten er zijn en welke je leuk vindt. Hierna ga je checken wat het visje graag eet, hoe hij zich gedraagt en wat voor eisen de vis stelt aan je aquariumwater. Je wilt hem wel eten geven wat hij lust en je wil geen rare combinaties maken. Bijvoorbeeld een grote vleeseter bij je guppies gooien is geen goed idee. Daarnaast moet je water wel lekker zijn voor de vis. Kortom, kies een vis die zich lekker in jouw aquarium voelt en goed gecombineert kan worden met de huidige aquariumbewoners die je nu hebt.

- Eenmaal in de dierenwinkel zoek je de aquariumvissen uit de je wilt kopen. Vraag aan het winkelpersoneel of je de vis kan combineren met je huidige aquariumvissen en wat hij eet en de watereisen als je dit niet al weet.

- Controleer hoe de vissen zich gedragen. Zijn ze mooi van kleur, fit en niet dun zijn ze waarschijnlijk niet ziek. Kijk ook of er geen dode vissen in het aquarium zitten en of andere visjes niet ziek zijn. Want je wilt geen aquariumvissen kopen als er ziektes aanwezig zijn. Want deze ziektes kunnen zich later ook openbaren bij jouw vissen.- Koop groepsvisjes nooit in kleine hoeveelheden, doe minimaal 5 en vissen die graag als stelletje leven koop je ook als stelletje. Anders worden je aquariumvissen ongelukkig en dan kan je ze dus beter niet kopen. aquariumvissen kopen plastic zakje

- Laat je visjes inpakken en zorg ervoor de er ook kranten om de zak worden gedaan. Ga hierna direct naar huis! Want voor de vissen is dat donkere zakje natuurlijk geen pretje.

- Eenmaal thuis aangekomen zet je je aquariumlicht uit. Hierna hang je het zakje met de vissen in het water. Na 15 minuten doe je wat aquariumwater is het zakje zodat het water ongeveer half om half is. 15 minuten daarna laat je de vissen los. Check wel of er geen vissen in het zakje zijn blijven zitten. Hierna kan je het licht weer aanzetten.

- In sommige gevallen is het ook nog verstandig om een middel als easylife vloeibaarfiltermedium voor je aquariumvissen te kopen en toe te voegen ter voorkoming van stress en ziektes. Dit is in de dierenwinkel te koop en anders bij een online dierenwinkel zoals Zooplus.

Aquariumvissen kopen doe je met verstand

Al deze richtlijnen zijn er voor om er voor te zorgen dat jij als aquariumhouder aquariumvissen gaat kopen die gezond zijn, waar je veel plezier aan beleeft en alles zo prettig mogelijk voor de vissen zelf. Aquariumvissen kopen doe je dus verantwoordelijk.