Aquarium achterwand

Een aquarium zonder achterwand ziet er in de meeste gevallen niet zo mooi uit. Om het even af te maken gebruiken we een achterwand.
Er zijn diverse soorten aquarium achterwanden. Hieronder een korte uitleg welke achterwanden er zoal zijn.

Aquarium achterwand soorten

Karton:
Een veel gebruikte soort achterwand, als we het al een achterwand mogen noemen, is karton op de achterkant van het aquarium. Dit geeft een vrij strakke uitstraling. Veel gebruikte kleuren als achterwand zijn zwart en donkerblauw. Deze achterwand komt buiten het aquarium.

Foto:
Het plakken van een foto met daarop een mooi ingericht aquarium is misschien niet te meest natuurlijke achterwand. Soms geeft deze oplossing toch een leuk effect. Deze achterwand komt buiten het aquarium.module achterwand aquarium

Module achterwand:

Deze soort aquarium achterwand kan je in platen kopen en snijden op de juiste maat met een zaag of groot mes. Vervolgens kan deze in het aquarium worden gekit. Deze achterwand komt in de regel in het aquarium.

Geverfd en gebrand piepschuim:

Door middel van een dunne plaat piepschuim te bewerken met een aansteker waardoor het piepschuim smelt kunnen we leuke vormen maken die natuurlijk overkomen. Het piepschuim kan vervolgens gespoten worden in ee kleur naar keuze. Deze achterwand komt buiten het aquarium.

Kant en klare aquarium achterwand:

Diverse merken waaronder jewel maken achterwanden die kant en klaar zijn. Deze geven een leuk effect aan het aquarium. Wel is het zo dat deze aquarium achterwanden veel ruimte in beslag nemen. Deze achterwand komt in het aquarium.

achterwand steen aquariumaquarium achterwand

Piepschuimblokken:

Voor de echte creatieveling is er de achterwand van piepschuim die in een willekeurige vorm gemaakt kan worden door snijden en branden. Het piepschuim kan afgedekt worden met diverse soorten hars. Hierna kan er bijvoorbeeld zand over het hars heen gestrooid worden. Er zijn diverse mogelijkheden om een piepschuim achterwand te maken. Deze achterwand komt in de regel in het aquarium.