AQUARIA

Je kan kiezen om een groot aquarium of een klein aquarium te kopen. Bedenk op welke plek je hem wilt hebben en zorg ervoor dat er geen of weinig direct zonlicht in de bak komt. Want dan krijg je algen en dat wil je vast niet. Kies een plek waar je rustig kan kijken en waar mensen niet snel per ongeluk tegen het aquarium aanstoten.
Hieronder een overzicht van enkele soorten aquaria die te koop zijn:
rechthoekig aquarium

Rechthoekige aquaria

Traditionele vorm. De breedte zorgt ervoor dat de vissen een stukje kunnen zwemmen.
Het is bij deze aquariums belangrijk om op de hoogte en diepte te letten. Neem 40cm diep en minimaal 40cm hoog wanneer de het aquarium 80cm breed of meer is. Dit geeft een veel mooier effect bij de inrichting en de vissen vinden dit ook veel prettiger.


driehoek aquarium
Driehoek aquaria

Niet gebruikelijke vorm. Kan echter wel mooi zijn in een hoek van een kamer. De vissen hebben alle ruimte en de bak kan met veel diepte worden ingericht. Plant lage planten voor en hoge planten achter. Planten in groepjes geeft een mooier effect.Panorama aquaria
panorama aquarium

Luxe vorm. De bolling in het voorruit zorgt voor een lux effect. Dit aquarium lijkt dieper dan hij daadwerkelijk is. Dit komt omdat het bolle voorruit als een vergrootglas werkt. Erg mooi voor de planten en vissen!Nano aquaria
nano aquarium

Mini vorm. Deze aquariums zijn helemaal hot. Het is een mini aquarium voor kleine tropische vissen maar vooral voor garnalen. Ze nemen extreem weinig plek in, zijn stijlvol en perfect als je weinig ruimte hebt maar toch een kleurrijk aquarium wil met leuke kleine vissen of garnalen.